Aktuelt:


Mai 2009

STEN STURE SKALDEMANS KOKEBOK - Lekre og velsmakende retter som gir deg utmerket helse

KJØP BOKEN HER OG NÅ fra
Tanum.no

STEN STURE SKALDEMANS KOKEBOK
Lekre og velsmakende retter som gir deg utmerket helse
ISBN 978-82-92605-59-2


Om forfatteren

Sten Sture Skaldeman
Sten Sture Skaldeman

Les mer...

Last ned høyoppløst
bilde av forfatter

Foto © Linda Djapo

 

"Skaldeman før vektreduksjon"

Skaldeman - før bilde
Se større bilde

SPIS DEG NED I VEKT
- NÅ I PAPERBACK (juni 2007)

SPIS DEG NED I VEKT

KJØP PAPERBACK BOKEN
HER OG NÅ fra

Tanum.no

Sten Sture Skaldeman
SPIS DEG NED I VEKT - uten å sulte
Oversatt av Ellen Holm Stenersen
Ca. 250 sider - kr 199 hft
ISBN 978-82-92605-21-9
ISBN-strekkode

Se større omslag Last ned

Februar 2008

GI-Null! - Oppskriftsboken for deg som vil ned i vekt - Sten Sture Skaldeman

KJØP BOKEN HER OG NÅ fra
Tanum.no

Sten Sture Skaldeman
GI-NULL!
Oppskriftsboken for deg som vil ned i vekt
Oversatt av Dag Biseth
Omslag: Kjetil Tørum
Ca. 230 sider / pris kr. 336,- (innb.)
ISBN 978-82-92605-36-3
ISBN-strekkode

spacer

Frågor och svar
Sten Sture Skaldeman
Frågor och svar - Sten Sture Skaldeman
ISBN 978-91-97334-79-2
199,-
KJØP BOKEN HER OG NÅ fra
Haugenbok.no eller Bokkilden.no

Norske anbefalinger av
Sten Sture Skaldeman
 
Hva sier du om Skaldemans program for vektreduksjon?

SPIS DEG NED I VEKT

KJØP BOKEN HER OG NÅ fra
Haugenbok.no eller Capris.no

"De pasientene mine som har byttet over til et kosthold med mer sunt fett og mindre karbohydrater, rapporterer om mindre muskel- og skjelettplager. De har også kunnet kutte ned på bruken av antiinflammatoriske medikamenter med uheldige bivirkninger. Jeg håper at boken til Skaldeman kan lære flere å bruke mat som medisin og dra fordel av bedre helse og velvære på en naturlig måte."
Aleksander Bjargo, kiropraktor
Costa Blanca Kiropraktorsenter, Benidorm

"Er du overvektig og har kaloritankegangen godt plantet i ryggmargen, gir denne boka deg en gylden sjanse til å tørre å bevege deg over på et kosthold som vil få deg til å slutte å tenke på kalorier for alltid. Resultatet er høyst sannsynlig vekttap, bedre helse, - og ikke minst: god mat på bordet."
Inge Lindseth, Klinisk ernæringsfysiolog
4M-Klinikken, Oslo

Sten Sture Skaldeman er en usedvanlig mann som har skrevet en pedagogisk og morsom bok som både omhandler hvordan man kan kvitte seg med overflødig kroppsvekt og tar et oppgjør med etablerte "sannheter". Det bemerkelsesverdige er at en legmann har forstått så mye som etablerte ernæringseksperter ikke har fått med seg: at det ikke er fett som gjør folk overvektige, men for mye karbohydrater, at man ikke kan oppnå varig vektreduksjon med å spise lite, og at å oppfordre sterkt overvektige til å trene, ofte er bortkastet tid. Løsningen for mange overvektige er å spise mest fett og lite karbohydrat, noe som setter i gang kroppens "fettforbrenningsovn". Dette fører nødvendigvis til redusert kroppsfett og dermed til at fysiske aktiviteter ikke lenger blir et ork.

Etter systematiske registreringer av sine egne reaksjoner på forskjellige matvarer kom Skaldeman fram til samme oppskrift for optimal ernæring som den polske legen Jan Kwasniewski gjorde for over 35 år siden. Skaldeman hadde aldri hørt om Kwasniewski, ei heller hadde han studert den vitenskapelige litteraturen om hvordan fett, protein og karbohydrater omsettes i kroppen. Hans metode var å bruke egne erfaringer som han systematisk skrev ned, og i ettertid fant han ut at det han kom fram til, hadde støtte i en omfattende litteratur og andres erfaringer.

Ved siden av å presentere usminkede sannheter om ledende "slankeeksperter" og deres syn på kostholdet er boka så klar og full av ironiske og skarpsindige betraktninger at den er en fornøyelse å lese. Boka bør inngå i pensum ved alle norske universiteter og høgskoler som har studieretninger for ernæring og helse!
spacerDag Viljen Poleszynski, dr.philos.
spacerFagredaktør for magasinet Mat & Helse. - www.matoghelse.no

"Det er gledelig at enda en forfatter tar opp det viktige poenget at et kosthold rikt på animalsk fett og protein ikke er helsefarlig, men tvert imot gir grunnlag for en meget god helse. Ut fra min egen erfaring med meg selv, familie, venner og pasienter kan jeg bekrefte at forfatterens observasjoner om helsegevinst ved et karbohydratffattig kosthold er korrekte. Boka anbefales til alle som ønsker å informere seg om den egentlige årsak til vår tids livsstilssykdommer og hva man kan gjøre med det."
spacerKarl Jensen, Overlege Øre-Nese-Hals avd.
spacerHarstad sykehus

"Over hele kloden har jegere og sankere foretrukket de feteste delene av dyra de har avlivet. Dette antas å ha vært tilfellet langt tilbake i vår fjerne fortid da mennesket ble formet som art. I en del kulturer har menneskene levd på en meget høy fettandel i kostholdet, og de har uten unntak hatt god helse. Naturlig og ubearbeidet fett er rett og slett godt for kroppen, forutsatt at det ikke spises sammen med "raske" karbohydrater. Sten Sture Skaldeman har oppdaget fettets betydning for kroppsvekt og helse og har et viktig budskap i dagens samfunn. Det er sukker og "raske" karbohydrater som er hovedproblemet, ikke fettet i det vi spiser. Et overskudd av karbohydrater i kosten lagres som mettet fett på kroppen. Folks toleranse for karbohydrater varierer sterkt, og denne boka sender et viktig budskap til alle karbohydratfølsomme blant oss. Hans røst er et viktig korrektiv i en tid da mange ernæringseksperter har gått seg vill i jungelen og bare ser karbohydratrik mat.

Måtte mange overvektige mennesker lytte til Skaldeman og med egen kropp finne ut hvem som har rett i den opprivende ernæringsdebatten."
spacerIver Mysterud, Biolog, dr.philos.,
spacerforfatter av Mennesket og moderne evolusjonsteori (2003)

Slankeindustrien og våpenindustrien er begge børsvinnere, fordi ingen av de løser problemene på sikt. For å kunne oppnå varig fred, enten motparten heter andre nasjoner eller badevekten, må en ta de gitte forutsetningene med i betraktning. Denne boken gjør det, og er således et virkelig viktig bidrag til varig løsning på en rekke metabolske konflikter.
spacerMone Seland
spacerKlinisk ernæringsfysiolog og
spacernordisk kandidat i husholdsvitenskap

"Er du overvektig og har kaloritankegangen godt plantet i ryggmargen, gir denne boka deg en gylden sjanse til å tørre å bevege deg over på et kosthold som vil få deg til å slutte å tenke på kalorier for alltid. Resultatet er høyst sannsynlig vekttap, bedre helse, - og ikke minst: god mat på bordet.
spacerInge Lindseth, Klinisk ernæringsfysiolog
spacerDr. Fedon Lindbergs, Oslo

"Dette er en utmerket og godt skrevet bok, som nesten er umulig å legge fra seg før man har lest alt. Med erfaring fra over 10 000 personer på kostholdskurs kan eat international as og undertegnede være sannhetsvitner for innholdet. Alle som er opptatt av kosthold og helse, bør ha et eksemplar av denne boka i hylla."
spacerKenn Hallstensen, ingeniør/ernæringsrådgiver
spacereat international AS, Oslo/Kr.sand

Da jeg som medisinerstudent kom over Jon Olesens bok "Venepumpen hos sund og syg" (Borgen Forlag), var det spennende lesning. En erfaren kliniker som la vekt på vevssirkulasjonen, venepumpens funksjon og betydningen av overtrykket i vevet for kroppsvekt. Allerede den gangen observerte jeg i praksis at mennesker synes å bli tykke av å spise brødmat og satte det i sammenheng med Olesens tanke knyttet til vevstrykk. Olesen refererte til en annen dansk forfatter som hadde gått ned drastisk i vekt ved å øke inntaket av fett, referert i boken: "Vi der går majonaiseveien". Disse tankene var så i strid med den rådende oppfatning at de var umulig å få gehør for dem, selv om jeg kunne skilte med en rekke eksempler på vektøkning ved økt inntak av brødmat og vellykkede slankekurer ved å øke fettinntaket og redusere karbohydratinntaket. Skaldeman har som dr. Olesen, arbeidet empirisk, har sett på hva som fungerte, har prøvd alt og holdt fast ved det gode.

Om ikke alle vil oppnå resultater ved å følge metoden skissert i denne boken, er den et viktig korrektiv til den rådende oppfatning og et inspirerende vitnesbyrd fra en som aldri ga opp.

Les Skaldemans bok, prøv ut hans funn på egen kropp og se hva som fungerer for deg og suppler med øvelser for riktig åndedrett, vevssirkulasjon og balanse mellom aktivitet og hvile. Dette kan være den beste strategi for optimal vektregulering.
spacerAudun Myskja, overlege
spacerSenter for livshjelp, Ski

"Selv har jeg brukt Skaldemans prinsipper i terapautisk sammenheng de siste tre årene. Resultatene er entydige: Mer fett i maten setter fart ikke bare fart på fettforbrenningen, men normaliserer fettverdiene i blodet. Legger du om til et mer fettholdig kosthold og begrenser karbohydratene styrkes immunforsvaret betraktelig, noe Skaldeman er et levende eksempel på."
spacerJens Veiersted
spacerernæringsterapaut, Arena Klinikk, Oslo.

Dette er en usedvanlig intelligent og velskrevet bok. Forfatteren har erfart på egen kropp at et fettrikt kosthold ikke bare førte til drastisk vektnedgang, men også ga ham bedre helse noen gang. Tør vi håpe på at etablerte ernæringseksperter vil åpne øynene og innrømme at deres råd ikke alltid har vært like gode som de Skaldeman gir i sin bok?
spacerLidia Maria Berg, ernæringsfysiolog
spacerMarina de Paoli, ph.D, ernæringsfysiolog
spacerAutorisert i optimal ernæring.
spacerClinic 1, Sandvika

Jeg har levd på et kosthold med 70-75 energiprosent fett i et par år nå. Selv om jeg er slank, har jeg opplevd økt velvære, med god mage- og tarmfunksjon og mer utholdenhet både fysisk og mentalt enn tidligere. Som fysisk aktiv har jeg erfart at et høyt fettinntak gjør at jeg ikke må spise så ofte som før, og de praktiske sidene med matlaginga er også mindre enn tidligere. For dem som har en psykologisk terskel å overvinne, kan jeg anbefale en gradvis nedtrapping av karbohydratinntaket over noen uker, samtidig som inntaket av fett økes tilsvarende.
spacerJohnny Laupsa-Borge, cand.mag.
spacerFagjournalist Mat & Helse, Voss

Dette er en morsom bok om slanking med en kraftig alvorlig undertone. Skaldeman utrykker en klar holdning til de eksisterende ernæringsmyndighetene og de rådende autoriteter. Som hudlege med mangeårig erfaring innen vitamin, mineral – og kostterapi, er det interessant å lese Skaldemans erfaringer og teorier. Disse teoriene passer godt med teorien om feilernæring forårsaker betennelser også i huden, så vel som eksem, psoriasis og akne. Den kjepphøye dermatologiske konservativt tenkende legestand benekter den dag i dag at kosten har noen betydning for huden. Følger du det kostholdet som Skaldeman anbefaler vil du kunne få se at dette ikke er tilfelle. Det er en stor styrke at han kommer med litteraturhenvisninger på de siste sidene i boka, dette styrker bokas identitet og seriøsitet.
spacerBjørn Bondevik, hudlege
spacerDr Bondeviks Hudklinikk, Oslo

Karbohydrater og sukker hindrer ”fettforbrenningsmotoren” å starte. Spiser du mettet fett får hjernen raskere signal om at ”nå er du mett”. Fett holder deg mett lenger, og genene våre ”forstår” denne type næring. Spis feit mat, kjøtt og fisk. Dropp poteter og brød. På grunn av lagring og transport er det lite vitaminer i frukt og grønnsaker i butikken, animalske varer er å foretrekke.
spacerTrond Jamtun, homeopat, Rælingen

Dette er en bok som nok røsker i mange sarte, søte sjeler. Skaldeman gir et stort belønningspotensiale litt frem i tid, når søtsuget har lagt seg, og dagliglivet glir på skinner av et sunt kosthold dominert av fett og protein. Jeg vil anbefale mange av mine klienter å kjøpe boken, blant annet fordi det er enkle forklaringer som lett kan brukes når man må ”forsvare” seg mot de som ikke liker at man forandrer på egen livskvalitet.
spacerKarin Hvoslef, ernæringsrådgiver

Skaldeman og Forlaget Lille Måne anbefaler
nettstedet
LAVKARBO.NO
- et ypperlig sted for å diskutere erfaringer med lavkarbo-
kosthold.

LCHF - Low Carb High Fat

KJØP BOKEN HER OG NÅ fra Haugenbok.no eller Capris.no

spacer

GI-NULL! - Oppskriftsboken for deg som vil ned i vekt - Sten Sture Skaldeman

spacer spacer