spacer
Sten Sture Skaldeman
Sten Sture Skaldeman
Sten Sture Skaldeman

Sten Sture Skaldeman (1942) bor i Sörmland litt utenfor Stockholm. Han er gift og har fire barn. Han har i mange år arbeidet som journalist og tekstforfatter. "Spis deg ned i vekt" er hans første bok på norsk, men på svensk har han også skrevet boken ”Gott om svamp” – han er svært glad i å plukke sopp, en hobby han har kunnet ta opp igjen etter at han slanket bort over 60 kilo fra rekordtunge 145 …

Les mer...


spacer
Legen Annika Dahlqvist
Annika Dahlqvist
Annika Dahlqvist

Legen Annika Dahlqvists interesse for kosthold ble vekket etter at hun lenge hadde slitt med overvekt og andre helseproblemer. Hun forsøkte å gå ned i vekt ved å følge en vanlig, fettfattig diett, uten å få noen resultater. Så forsøkte hun LCHF og begynte å anbefale dette til sine pasienter med livsstilssykdommer. Dette resulterte i svært gode pasientresultater, men også en anmeldelse til det svenske helsetilsynet, Socialstyrelsen.

Les mer...


spacer
Dale Carnegie
Dale Carnegie
Dale Carnegie

Dale Carnegie (1888-1955) vokste opp i en fattig bondefamilie i Missouri, men startet kjapt sin egen karriere som selger og senere foredragsholder innen taleteknikk. Gjennom denne virksomheten utviklet han en egen selvrealiseringsfilosofi, som er spredt i en rekke bøker. I tillegg har over 8 millioner mennesker i 75 land deltatt på Dale Carnegie-kurs, og 450.000 er uteksaminert fra The Dale Carnegie Institute.

Lille Måne gir ut to av Carnegies mestselgende bøker, henholdsvis Hvordan vinne venner (How to Win Friends and Influence People, første gang utgitt i 1937) og Lev livet uten bekymringer (How to Stop Worrying and Start Living, 1948).

Les mer...


spacer
Terry Jones
Terry Jones
Terry Jones

Terry Jones (f. 1942) er tidligere mest kjent som medlem av den legendariske britiske komediegruppen Monty Python og har regissert blant annet Life of Brian og Monty Python and the Holy Grail. Hans bøker har ofte utfordret de rådende historiedogmene, og er skrevet underholdende og med en god penn. Barbarene er hans første bok utgitt på norsk, den er basert på BBC-serien Terry Jones' Barbarians.

Les mer...


spacer
Simon Tofield
Simon Tofield
Simon Tofield

Simon Tofield driver Tandem Films i London og arbeider med videoanimasjoner. Selv har Simon tre katter, Hugh, Jess og Maisie. Det er disse tre firbente krabater som har skapt motivasjonen for å utvikle Simons cat.

Les mer...


spacer
Lars Erik Litsfeldt
Lars Erik Litsfeldt
Lars Erik Litsfeldt

Lars Erik Litsfeldt fikk diagnosen type-2 diabetes (aldersdiabetes) i en alder av 43 år. Han var da overvektig, og helsen var gjennomgående dårlig. Legen satte ham straks på en fettfattig diett for at han skulle gå ned i vekt. – Det er fettet som er problemet, du må kutte ut smør og slikt, fikk Litsfeldt beskjed om.

Les mer...


spacer
David Lynch
David Lynch
David Lynch

Flere ganger Oscarnominerte David Lynch er en av vår tids største filmskapere. Hans banebrytende mesterverk innen film inkluderer internasjonale suksesser som Blue Velvet, Wild at Hearth, The Elephant Man og ikke minst tv-serien Twin Peaks.

Les mer...


spacer
Andreas Roman
Andreas Roman
Andreas Roman

Andreas Roman (f. 1975) debuterer på norsk med romanen Vokteren. Han har tidligere skrevet flere science-fiction bøker, og er nå aktuell i Sverige med sin nye roman som også er solgt til flere europeiske land.

Les mer...


spacer
Eckhart Tolle
Eckhart Tolle
Eckhart Tolle

Eckhart Tolle er en av de mest originale og inspirerende åndelige lærere i vår tid. Han bekjenner seg ikke til noen spesiell religion eller tradisjon, men bygger sin filosofi på en dyp åndelig transformering han selv gjennomlevde i løpet av et døgn 29 år gammel. De påfølgende årene viet han seg helt til å spre forståelse og lære om hvordan koble inn den ubegrensede kraften som ligger i Nået - en kraft som er tilgjengelig for oss alle.

Les mer...


spacer
Henning Hai Lee Yang
Henning Hai Lee Yang
Henning Hai Lee Yang

Henning Hai Lee Yang er Nordens fremste håndleser, og har skrevet en rekke bøker om håndlesing og spådomskunst. Nå kommer Håndens hemmeligheter - Lær deg å lese hva hånden kan fortelle.

http://no.wikipedia.org/wiki/Henning_Hai_Lee_Yang

Les mer...


spacer
Anne Sophie Jørgensen
Anne Sophie Jørgensen
Anne Sophie Jørgensen

Anne Sophie Jørgensen har lang erfaring som healer, terapeut og lærer i meditasjon og selvutvikling. Hun studerte psykologi ved Universitetet i Århus, og har fulgt kursene til Jes Bertelsen og Bob Moore. Hun var med på å starte senteret Tigerens Rede i Gedved i Danmark, som hun fremdeles driver. Anne Sophie Jørgensen har skrevet flere bøker, blant annet om meditasjon og tantra.
Håndbok i healing er den eneste som foreligger på norsk.

Les mer...


spacer
Dr. Malcolm Kendrick
Dr. Malcolm Kendrick
Malcolm Kendrick

Malcolm Kendrick er lege og forsker med mange års forskningserfaring på hjerte- og karsykdommer, kolesterol og bruk av kolesterolsenkende medisiner (statiner). Han er medlem av European Society of Cardiology og International Network of Cholesterol Sceptics, og en svært populær skribent i flere anerkjente medisinske tidsskrifter.
Det store kolesterolbedraget er Malcolm Kendricks bidrag i debatten som nå pågår i forsknings- og fagmiljøene. Stadig flere rammes av hjertesykdommer, til tross for at medisinbruken øker og fettforbruket stuper. Kendrick og flere med ham mener at den rådende kolesterolhypotesen må være feil, og frykter at den i fremtiden vil fremstå som det største feilgrepet i den moderne medisinske historie.

Les mer...


spacer
Alexander G. Schauss
Alexander G. Schauss
Alexander G. Schauss

Forfatteren Alexander G. Schauss driver sitt eget forskningsinstitutt, og spesialiserer seg på ernærings- og plantemedisin. I flere tiår er han blitt betraktet som en av USAs fremste eksperter på sammenhengen mellom ernæring og mental og fysisk helse. Han har flere ganger vært i Norge, er godt kjent og nyter stor respekt i det norske helhetsmedisinske miljø.

Antioksidantbomben açai - En lærerik bok for alle som vil vite mer om antioksidantenes betydning og hvordan de virker i kroppen.

Les mer...


spacer
Shaun Belding
Shaun Belding
Shaun Belding

Shaun Belding er president i Belding Skills Development Corporation. Han har skrevet flere bøker og hjulpet millioner av mennesker til å lykkes på jobben og få et bedre arbeidsmiljø. Belding arbeider til daglig med bedriftsutvikling, personalpolitikk og konflikts mestring. Han holder kurs og konferanser over store deler av verden og er en svært ettertraktet foredragsholder og veileder. Sjefen fra helvete er en internasjonal bestselger og er hittil oversatt til 8 språk.

Les mer...


spacer
Lothar Seiwert
Lothar Seiwert
Lothar Seiwert

Lothar Seiwert er Tysklands mest etterspurte veileder innen Tidsplanlegging og har solgt over 3 millioner eks. av sine bøker. Bjørnevisdom er hittil oversatt til 11 språk.
I Bjørnevisdom kan du, gjennom fabelens form, lære å avsløre dine egne stresselementer og å takle dem bedre. Slik blir hverdagen lykkeligere!

Les mer...


spacer
Wolfgang Lutz
Wolfgang Lutz
Wolfgang Lutz

20. september 2005 kom en av årets mest oppsiktsvekkende bøker innen ernæring og personlig helse: BEDRE UTEN BRØD av legen Wolfgang Lutz og Christian Allan. Boken har et klart budskap: Kutt ned på karbohydratene i kosten, spis mer protein og mer fett. Wolfgang Lutz har behandlet nærmere 15 000 personer, og opplegget presenteres for deg i denne boka. Pasienter med lidelser i mage- og tarm, hjerte- og karsykdommer, overvekt og diabetes og en rekke andre sykdommer har fulgt hans opplegg og spist seg friske!

Les mer...


Ayn Rand
Ayn Rand
Ayn Rand

Ayn Rand har gitt inspirasjon til alt fra ledere, kreative ildsjeler, politikere, statsledere og den alminnelige romanleser. Kildens utspring er en av grunnene til at hun stadig får nye tilhengere og beundrere, mer enn 50 år etter at den utkom på norsk for første gang. Bøkene hennes har totalt solgt over 30 millioner eksemplarer, og de kommer stadig i nye utgaver verden over.

Les mer...


Don Miguel Ruiz
Don Miguel Ruiz
Don Miguel Ruiz

Don Miguel Ruiz er født i en familie av healere og ble oppdratt på landsbygda i Mexico av moren som var curandera (healer), og bestefaren som var nagual (sjaman). Familien regnet med at Miguel ville ta over den gamle arven med healing og undervisning og bringe videre toltekenes esoteriske kunnskap. Istedet valgte Miguel det moderne livet, studerte medisin og ble kirurg.

Les mer...


spacer
Erica Steen
Erica Steen
Erica Steen

Erica Steen (f. 1940) har et langt liv som luksusprostituert bak seg. I boken Gjennom nøkkelhullet forteller hun om sine klienters seksualønsker, og hun kan avsløre at makt-Norge ikke kommer til kort når det gjelder pikante og heftige drifter.

Les mer...


spacer
Fredrik Eklund
Fredrik Eklund
Fredrik Eklund

Fredrik Eklund skriver om sin suksess som skuespiller i Los Angeles i romanform. Og den nye hverdagen ble preget av suksess - i 2003 ble han den mestselgende pornostjernen i USA.

Bananfluenes herre er hans første bok, og den utgis denne våren i flere europeiske land.

Les mer...


Per Larsen - Polo
Per Larsen - Polo
Per Larsen - Polo

Per Larsen er en aktiv poet på flere av landets nettsteder. Han er aktiv og flittig bruker av diktkammeret til Dagbladet under navnet "polo". Lørdagsdikt utgis under dette navnet.

Les mer...


spacer
Pete Cohen
Pete Cohen
Pete Cohen

Pete Cohen er en forfatter som har evnen til å forandre menneskers liv. Han jobber blant annet med coaching, rådgivning og som personlig trener. I hans hjemland England er han svært populær, og ofte brukt av BBC og andre tv-kanaler som ekspert i å bistå folk med å gjennomgå store forandringer.

Les mer...


Kathleen Keating
Kathleen Keating
Kathleen Keating

Kathleen Keating Schloessinger, er pedagog innenfor psykisk helsevern, konsulent og rådgiver i privat praksis. Hun leder dessuten seminarer og workshops verden over om berøringens makt. Hennes virke omfatter også arbeid med stresshåndtering og problemløsing, og gruppedynamikk. Hun og mannen hennes, Fred Schloessinger, som er psykoterapaut, lever, elsker og arbeider sammen i Ontario, Canada.

Les mer...


Ove Skjønhaug
Ove Skjønhaug
Ove Skjønhaug

Ove Skjønhaug (f. 1959) driver egen naturmedisinsk praksis i Sandefjord, og i behandlingen av ulike plager bruker han urter både i form av kapsler og som te. Han har utdannelse fra Axelsons Bodywork School og Europhytoninstituttet i Oslo, samt Institut de Phytotherapy i Nice.

Les mer...


Nancy O’Hara
Nancy O’Hara
Nancy O’Hara

Nancy O’Haras første bok er Finn ditt stille sted (Find a Quiet Corner) som ble et fenomenalt gjennombrudd. Hun har én fot godt plantet i vestlig kultur, og den andre i østlig visdom. Og nettopp derfor klarer hun å formidle sitt budskap på en måte som er enkelt, forståelig og inspirerende for leserne.

Les mer...


spacer
Elaine Pagels
Elaine Pagels
Elaine Pagels

Elaine Pagels (f. 1943) er religionsprofessor ved Princeton University, og har vunnet internasjonal anerkjennelse for sitt banebrytende bidrag til forståelsen av den tidlige kristendommen. De gnostiske evangelier vant både The National Book Critics Circle Award og The National Book Award første gang den utkom og er senere blitt kåret til en av det 20. århundrets viktigste bøker.

Les mer...


spacer
Stefan Einhorn
Stefan Einhorn
Stefan Einhorn

STEFAN EINHORN er professor og leder av etikkrådet ved Karolinska Institutet i Stockholm samt overlege ved Radiumhospitalet. Han er en ettertraktet foredragsholder og har skrevet flere bestselgere. Kunsten å være snill er hans største suksess så langt og hans første bok på norsk.

Les mer...


Stefan Øyan
Stefan Øyan
Stefan Øyan

Etter å ha gravet i arkiver, på nettet og i gamle permer har Stefan Øyan funnet frem til sannheten om svenskene. Denne blir nå gjort tilgjengelig i boka "Inte sjuk, bara svensk" som utkom i mai 2005.

Les mer...


Guillaume Vigneault
Guillaume Vigneault
Guillaume Vigneault

Den kanadiske forfatteren Guillaume Vigneault er den første skjønnlittærere forfatter som utkom på Lille Måne. For to år siden utkom romanen Chercher le vent til stor begeistring for det kanadiske publikum. Dette er også boken som markerer et startskudd for en serie romaner med direkte apell til det unge, urbane publikum. Boken er oversatt av Thomas Lundbo og utkom i mars 2005.

Mot medvind

LILLE MÅNE ønsker å presentere nye unge, spennende litterære talenter fra hele verden. Vår første skjønnlitterære utgivelse er den kanadiske GUILLAUME VIGNEAULT som debuterte med Carnets de Naufrage. På norsk lanserer vi først hans andre roman, Chercher le vent. Her bringer vi et intervju med ham som ble gjort like før lanseringen av denne boken.

Et møte med Guillaume Vigneault
Intervjuet er hentet fra nettstedet Zone Littéraire, og er gjort i april 2004.

Les mer...